onsdag den 1. februar 2017

Så syng da, Danmark, lad hjertet tale

På søndag skal jeg afholde et minimaratonhøjskolesangsarrangement på Thyholm, hvor jeg er flyttet til i september 2015. Jeg glæder mig rigtig meget :)

Jeg blev inspireret til dette arrangement, da min højskoleven, Stefan, afholdt et minimaraton i sin kolonihave i august sidste år. Jeg havde før hørt om, at man på Vartov i København omkring midsommer, afholdt en hel dag med højskolesang. Jeg har nydt at se billederne i TV og tænkt, at det er en helt fantastisk måde at være sammen på. For et par år siden var jeg ude at køre med bassisten fra mit band og vi snakkede om, hvor sjovt det kunne være at spille højskolesange på plejehjem o.lign. Hvis vi skulle gøre det, ville vi kalde vores band "Gamle bøger i nye tasker". :)

Jeg tænkte ikke så meget over det siden, før jeg blev inviteret til Stefans minimaraton. Jeg kunne desværre ikke deltage den dag, men da jeg så billeder derfra og hørte mere om Stefans erfaringer, tænkte jeg, at det ville jeg have til at ske på Thyholm. I første omgang ville jeg bare holde det i min egen store have og invitere venner, familie og kollegaer, men så tænkte jeg, at det måske var en ide, at forhøre mig hos vores lokale samlingspunkt, Midtpunktet, om vi skulle gå sammen om det og derved skabe et lidt større arrangement. Mai Lindgaard er daglig leder i Midtpunktet og vi mødte hinanden i sommer, da mit band spillede til "Danmark Dejligst". Jeg skrev til hende og spurgte om hun kunne være interesseret i at lave et minimaraton sammen med mig. Hun var meget positiv og vi holdt et møde, hvor vi aftalte at nedsætte en lille arbejdsgruppe, så vi kunne få input og ideer med fra nogle af de lokale. Jeg tog min højskoleven, Heine, med til mødet og sammen med Anton og Christen, som er to lokale musikere/lærere, fandt vi frem til, hvordan vi ville strikke vores minimaraton sammen.

Der har været stor opbakning fra pianister og værter til at præsentere emnerne fra højskolesangbogen og vi har fået lavet et rigtig spændende program. Udover lokale og langtfra-rejsende musikere og musiklærere vil både præster og borgmesteren deltage i arrangementet. Det er ret fantastisk, at jeg kom med min lille ide og nu kan jeg se, hvordan den er blomstret op og har engageret en masse mennesker.

Det hele løber af staben på søndag kl. 9-17 i Midtpunktet på Thyholm. Man kan komme og gå i løbet af de 8 timer som man vil og synge med på fællessangen. KOM! Det bliver en fest :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar