onsdag den 5. september 2018

På toppen af en kugle - årstider

Jeg har planlagt, at 2. klasse skal arbejde med årstidernes skiften. Til dette formål tager vi udgangspunkt i sangen På toppen af en kugle - musik/tekst: MJH Andersen/TL Sørensen. 

1. vers er et generelt vers:
Vi lever i et lille land på toppen af en kugle
som drejer rundt om solen og forandrer sig en smule
Det forandrer sig min ven, det forandrer sig igen.

Derefter følger 4 vers om hver sin årstid. Da skoleåret startede i august, lærte de 1. vers og derudover verset om sommer. De skulle kunne synge versene og da de var kommet godt ind under huden på dem, skulle de lave et maleri af rivekarton.



Derefter har vi ladet sange ligge lidt, men nu hvor vi så småt er gået ind i efterårsmånederne, tager vi sangen op igen. De skal lære verset om efterår og derefter skal de øve sig i at spille til sangen. Jeg tager et simpelt opsæt med murespande og tambourin, som "trommesæt", et par xylofoner som kan spille bastoner og nogle klokkespil, som kommer til at spille en lille melodi.

Vi skal selvfølgelig også arbejde med forårs- og vintervers, når vi kommer så langt. Jeg har ikke besluttet, hvad fokuspunkterne skal være for de sidste årstider endnu. Men det bliver muligvis noget bodypercussion og bevægelse/dans.

Når skoleåret er omme har vi altså en helt sang som er blevet illustreret og akkompagneret på forskellig vis. Det er dejligt med en rød tråd i undervisningen, som vi hele tiden kan vende tilbage til :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar